Securiteit voor zekerheid

Woonhuisbeveiliging

Lekker slapen: dat kan pas als u zeker weet dat de beveiliging van uw huis op orde is. We weten allemaal dat we ’s nachts de deur op slot moeten draaien, maar u kunt nog veel meer doen om inbrekers buiten de deur te houden. Dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld of duur te zijn. Bij de meeste woningen is het beveiligingsniveau met wat kleine maatregelen al snel flink op te waarderen. Bij woonhuizen die volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) beveiligd zijn, is de kans op een geslaagde inbraak 90 procent kleiner dan bij huizen die het keurmerk niet hebben.

Onze veiligheidsspecialisten lopen graag een keer samen met u door uw huis om te kijken wat de verbeterpunten zijn. Wat kunt u zelf doen en welke veranderingen moeten er doorgevoerd worden om aan het Politiekeurmerk te voldoen? U kunt hier alvast de gratis scan doen. Hebt u liever een één-op-één advies? Dan kijken wij in de regio’s Midden- en Zuid-Nederland graag met u mee. Daarbij houden we altijd rekening met de meest voorkomende inbraakmethoden en passen we de nieuwste beveiligingstechnieken toe.

Sloten

Het slot is in iedere deur natuurlijk een belangrijk eerste obstakel voor ongewenste indringers. Securiteit werkt uitsluitend met hang- en sluitwerk dat een SKG-keurmerk heeft. SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op kracht en duurzaamheid. Alleen het hang- en sluitwerk dat heeft bewezen voldoende inbraakwerend te zijn, mag het keurmerk met sterren dragen. Hoe meer sterren, hoe sterker. Het aantal sterren loopt op van één tot drie. We leggen u graag uit wat iedere classificatie betekent:


Eén ster: Deze SKG*-producten zijn niet-zelfstandig inbraakwerend. Het advies is om deze producten te combineren met minimaal één gelijkwaardig of sterker product.

Twee sterren: Deze SKG**-producten zijn wel zelfstandig inbraakwerend en vertragen inbrekers drie minuten.

Drie sterren: Ook deze producten zijn zelfstandig inbraakwerend. De vertragingstijd voor inbrekers is vijf minuten.

Wij hebben altijd een grote voorraad aan SKG-gecertificeerde cilinders en veiligheidsbeslag op voorraad.

Meerpuntssloten
Cilindersloten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals met een enkele schoot in het kozijn of als meerpuntsslot. Dat houdt in dat er meerdere schoten in een kozijn haken, meestal twee of drie. Eén cilinder zorgt er vervolgens voor dat de haken allemaal tegelijk in de schoten vallen. Een inbreker zal dus veel langer bezig zijn voordat het slot is opengebroken. Hebt u nu cilindersloten met een enkele schoot? Wilt u een complete deur laten vervangen voor een deur waar al een meerpuntsslot in verwerkt zit? Ook dat kunnen we geheel voor u verzorgen.

Raamsloten
Niet alleen deuren kunnen inbraakgevoelig zijn, ook ramen zijn kwetsbaar. Het kan dus nooit kwaad om eens kritisch naar uw raamsloten te kijken. Er zijn meerdere opties om uw ramen te vergrendelen, maar over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen oplegsloten en insteeksloten. De laatste variant zit verzonken in het raamkozijn en bij een oplegslot zit het slot deels zichtbaar op het raamkozijn. In nieuwere woningen worden meestal al insteeksloten geplaatst.

Domotica

Domotica, ook wel bekend als huisautomatisering, wordt steeds populairder. Dat kan ook bijna niet anders in een tijd waarin smartphones en digitalisering een grote rol spelen. Bij domotica worden verschillende installaties en apparaten elektronisch aangestuurd. Denk hierbij aan lampen die via de smartphone kunnen worden aan- en uitgezet of wasmachines die op afstand aangestuurd worden.

We zien steeds meer opties op de domotica-markt, maar niet alles is even functioneel of veilig als het in eerste instantie lijkt. Onze veiligheidsexperts kunnen u meer uitleg geven over de mogelijkheden en samen met u bepalen wat geschikt is voor uw woning of bedrijfspand. Misschien hebt u wel baat bij camera’s op kantoor die inschakelen zodra er een deur opent of is het een goed idee om thuis voor een slimme thermostaat te kiezen. Securiteit denkt graag met u mee.

Bedrijfsbeveiliging

Iedere onderneming heeft te maken met risico’s, of dat nu is op het gebied van personeelsveiligheid of diefstal van goederen of bedrijfsinformatie. Belangrijk is dat u en uw medewerkers zich veilig voelen en dat u materiaal ’s avonds met een gerust hart kunt achterlaten. Materiële schade is vervelend, maar de psychologische nasleep kan nog erger zijn. Securiteit kan u zekerheid geven. Wij leveren onder andere alarmsystemen, beveiligingscamera’s en inbraakwerend hang- en sluitwerk. We kunnen er ook voor zorgen dat de onderdelen van uw bedrijfsbeveiliging met elkaar communiceren.

De specialisten van Securiteit kijken graag samen met u naar een totaaloplossing. Wij zorgen ervoor dat inbrekers geen kans hebben en dat u zich zeker voelt op uw werk. Bij het opstellen van een beveiligingsplan houden we ook rekening met de verzekeringen die u hebt, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Veiligheidsdeuren

Hebt u ruimten in uw woning of bedrijfspand die extra beveiliging nodig hebben? Dan kan dat met een of meerdere veiligheidsdeuren. Met veiligheidsdeuren sluit u ruimten af of zelfs complete verdiepingen.

Onder het begrip ‘veiligheidsdeuren’ vallen onder meer inbraak-, brand- en kogelwerende deuren. Op basis van uw unieke situatie bepalen wij samen met u wat voor soort veiligheidsdeur het meest geschikt voor u is. Wij kunnen de veiligheidsdeuren en –kozijnen altijd volledig op maat maken. Securiteit staat wat dat betreft voor u klaar. Zeker naarmate de deuren zwaarden worden, adviseren wij om de deuren en de bijbehorende kozijnen door ons te laten installeren. Een veiligheidsdeur hoeft er overigens niet heel anders uit te zien dan de rest van de deuren in uw pand. Ook dit soort deuren hebben verschillende designopties. De constructie van een veiligheidsdeur is een keuze tussen elasticiteit en stijfheid, aangevuld met bouwkundige versteviging (bijv. stalenbepantsering) en materiaalkeuze voor de brandveiligheid.

Kluizen

Of iets waardevol is, is niet alleen in geld uit te drukken. Soms bezit u spullen die emotionele waarde hebben en die u niet meer kunt vervangen in het geval van brand, slijtage of diefstal. Op kostbaarheden wilt u zuinig zijn en dat begrijpen wij. Dan is het verstandig om deze spullen goed te beveiligen. Securiteit biedt daarom kluizen en brandkasten aan in uiteenlopende formaten en prijsklassen. Zo garanderen wij dat we altijd een kluis kunnen aanbieden die past bij wat u veilig bewaren wil. Gaat het om data, documenten of andere kostbaarheden? Wij informeren en adviseren u graag. Natuurlijk kunnen wij de kluis ook voor u plaatsen en verankeren.

Kluizen openen
Het kan natuurlijk gebeuren dat u de sleutel of code van uw kluis kwijtraakt. Dan kunnen wij de kluis weer voor u openen. Wij gaan altijd zo te werk dat er minimale schade aan uw kluis ontstaat. We proberen de kluis na opening te herstellen zodat deze weer veilig gebruikt kan worden.

Waarde-indicatie
Bij het uitzoeken van een kluis is niet alleen het materiaal en formaat van belang. De mate van weerstand tegen aanvallen van buitenaf wordt ook wel uitgedrukt in indicatie waardeberging. Dit geeft aan welke waarde de verzekeraars als dekking accepteren. Oftewel: welke som contant geld gedekt wordt in het geval van diefstal. Hoe hoger het aangegeven geldbedrag hoe hoger de inbraakweerstand van de kluis is.

De verzekeraars koppelen hun dekking aan een CEN-normering. Kluizen met deze normering worden getest door onafhankelijke instituten. Er wordt letterlijk geprobeerd om de kluis middels diverse technieken te kraken. Hoe hoger de normering, hoe hoger de weerstand tegen inbraakpogingen. Het is altijd verstandig om voor de zekerheid contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij als u specifieke kostbaarheden of veel contant geld in de kluis wilt bewaren.

Euro klasse EN 1143-1, (Grade I t/m V)
Deze Europese norm is ontwikkeld om veel voorkomende typen inbraakwerende kasten in te schalen. Volgens deze norm moet de kluis getest worden door een onafhankelijk testinstituut. In de testinstituten gaan ervaren mensen aan de slag met de kluis om deze open te breken. De verkregen resultaten worden omgezet in een weerstandswaarde. Hierin worden rekening gehouden met factoren als tijd en gereedschap. Aan de hand daarvan wordt een kluis ingeschaald in een bepaalde weerstandsklasse.

CEN 0                  € 7.000,-

CEN I                   € 9.000,-

CEN II                  € 23.000,-

CEN III                 € 36.000,-

CEN IV                 € 55.000,-

CEN V                  € 82.000,-

CEN VI                 € 91.000,-

Inbraakcertificaat conform EN 14 450, ESSA, ECB-S (Securitylevel 1 en 2)
De Europese normen gaan uit van de resultaten van echte testen, vastgelegd in EN 14 450 en EN 1143-1. EN 14 450 is de normering voor licht inbraakwerende kasten en is geschikt voor eenvoudige risico’s. De certificaten S1 (€ 2.500,-) en S2 (€ 5.000,-) staan op een plaatje aan de binnenzijde van de deur. Deze worden ook Securitylevel 1 en 2 genoemd.

Bent u al in het bezit van een kluis? Dan is regelmatig onderhoud geen luxe om het sluit- en openingsmechanisme in de kluis soepel te houden. Securiteit kan de kluis voor u onderhouden.