Securiteit voor advies

Sluitplan

Met een sluitplan bepaalt u wie er toegang heeft tot welke ruimten. Eén hoofdsleutel geeft toegang tot alle deuren in het pand terwijl ondergeschikte sleutels slechts één of een aantal deuren kunnen openen. Sluitplannen worden over het algemeen ontworpen voor bedrijven, maar het is ook goed mogelijk dat u thuis baat heeft bij een sluitplan. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een ‘tuinmansluiting’. U kunt met uw sleutel de woning, garage en het hek openen terwijl de tuinman alleen het hek en de garage kan openen om zo zijn werk te doen. De top-down structuur van een sluitplan maakt overvolle sleutelbossen overbodig en geeft overzicht. Het is bovendien een fijn idee dat uw medewerkers bijvoorbeeld wel de voordeur en het magazijn kunnen openen, maar niet elkaars kantoren. Een bijkomend voordeel van een sluitplan is dat er zo min mogelijk sleutels worden uitgegeven en dat zorgt voor extra veiligheid. De kans op diefstal en verlies neemt af. Raakt iemand in het geval van een elektronisch sluitplan toch een sleutel kwijt, dan kan de autorisatie eenvoudig gedecodeerd worden. Inbraak wordt op die manier voorkomen.

Onze sluitplanontwikkelaars kunnen de sluitplanmogelijkheden samen met u doornemen. We brengen de routes van uw medewerkers binnen het pand in kaart en koppelen alle personen dan aan de voor hen bestemde ruimten. Uiteraard kunnen de autorisaties van sleutels op latere momenten gewijzigd worden.

Toegangscontrolesystemen

Als ondernemer is het goed om te weten wie er op welke momenten toegang heeft tot uw bedrijfspand. Dat begrijpen wij. Een toegangscontrolesysteem is dan ook een essentieel onderdeel van een integraal beveiligingsconcept.

Securiteit is gespecialiseerd in de toepassingsmogelijkheden van toegangscontrolesystemen. Mechanisch of liever elektrisch: het kan allemaal. Het is goed om te weten dat deze systemen altijd gebruikmaken van een vorm van herkenning via identificatiemiddelen. Het is belangrijk om identificatiemiddelen te kiezen die nu en in de toekomst het beste bij uw organisatie passen. Identificatie kan namelijk op diverse manieren en met verschillende middelen, variërend van een code, een toegangspasje, een druppel en de steeds vaker gebruikte mobiele telefoon. Zelfs het gebruik van biometrische gegevens behoort tegenwoordig al tot de mogelijkheden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een vingerafdrukscanner.

Elektronische toegangscontrole brengt veel voordelen met zich mee. Het is een continue vorm van beveiliging en uiterst gebruikersvriendelijk. Raakt een pasje kwijt, dan is deze eenvoudig uit het systeem te verwijderen en daarmee onbruikbaar te maken. Anderzijds kunnen nieuwe gebruikers snel worden toegevoegd.

Deurdrangers en deurautomaten

Securiteit levert en monteert deuren van allerlei diktes, maten en materialen. Met alleen een deur bent u er natuurlijk nog lang niet. Er zijn legio mogelijkheden voor het aanscherpen van uw deurtechniek. Een deurdranger voorkomt onnodig openstaande deuren en is onder meer verkrijgbaar met een veer- of pompsysteem. Met een deurautomaat opent en sluit u deuren mechanisch of elektrisch, afhankelijk van de toegepaste apparatuur. Een deurdranger zorgt ervoor dat de deur achter u in het slot valt. Wij beschikken over een ruim assortiment aan (ingebouwde) deurdrangers en deurautomaten. Neem de benodigde materialen direct mee of maak een afspraak met ons voor montage wanneer het u uitkomt.

Deurdrangers
Het is voor brandwerende deuren verplicht om deze uit te rusten met zelfsluitende deurdrangers. Als deze dranger te veel weerstand geeft omdat de deur in kwestie bijvoorbeeld een draaideur is die vaak opent en sluit kunt u kiezen voor een vrijloopdranger. Een openhouddranger is de logische keuze voor plekken waar zowel brandveiligheid als toegankelijkheid belangrijk zijn. U komt ze vaak tegen in ziekenhuizen of bejaardentehuizen. Deze dranger zorgt ervoor dat de deur open blijft staan en automatisch sluit wanneer het brandalarm afgaat dat op uw beveilingssysteem is aangesloten.

Deurautomaten
Deurautomaten zijn bijzonder geschikt voor binnendeuren, maar ook voor buitendeuren die te maken krijgen met veel windbelasting. Bediening van een deurautomaat is mogelijk op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een afstandsbediening, een drukknop of een bewegingssensor. Ingebouwde omkeerbeveiliging zorgt ervoor dat mensen die door de deuropening lopen nooit geraakt kunnen worden door de deuren. Ook voor minder validen kan een deurautomaat uitkomst bieden.