Of iets waardevol is, is niet alleen in geld uit te drukken. Soms bezit u spullen die emotionele waarde hebben en die u niet meer kunt vervangen in het geval van brand, slijtage of diefstal. Op kostbaarheden wilt u zuinig zijn en dat begrijpen wij. Dan is het verstandig om deze spullen goed te beveiligen. Securiteit biedt daarom kluizen en brandkasten aan in uiteenlopende formaten en prijsklassen. Zo garanderen wij dat we altijd een kluis kunnen aanbieden die past bij wat u veilig wilt bewaren. Gaat het om data, documenten of andere kostbaarheden? Wij informeren en adviseren u graag. Natuurlijk kunnen wij de kluis ook voor u plaatsen en verankeren.

 


Kluizen openen

Het kan natuurlijk gebeuren dat u de sleutel of code van uw kluis kwijtraakt. Dan kunnen wij de kluis weer voor u openen. Wij gaan altijd zo te werk dat er minimale, of zelfs geen schade aan uw kluis ontstaat. We proberen de kluis na opening te herstellen zodat deze weer veilig gebruikt kan worden. Vooraf krijgt u altijd een prijsindicatie.

 


Waarde-indicatie

Bij het uitzoeken van een kluis is niet alleen het materiaal en formaat van belang. De mate van weerstand tegen aanvallen van buitenaf wordt ook wel uitgedrukt in indicatie waarde berging. Dit geeft aan welke waarde de verzekeraars als dekking accepteren. Oftewel: welke som contant geld gedekt wordt in het geval van diefstal. Hoe hoger het aangegeven geldbedrag hoe hoger de inbraakweerstand van de kluis is.

De verzekeraars koppelen hun dekking aan een CEN-normering. Kluizen met deze normering worden getest door onafhankelijke instituten. Er wordt letterlijk geprobeerd om de kluis middels diverse technieken te kraken. Hoe hoger de normering, hoe hoger de weerstand tegen inbraakpogingen. Het is altijd verstandig om voor de zekerheid contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij als u specifieke kostbaarheden of veel contant geld in de kluis wilt bewaren.

 


Euro klasse EN 1143-1, (Grade I t/m V)

Deze Europese norm is ontwikkeld om veel voorkomende typen inbraakwerende kasten in te schalen. Volgens deze norm moet de kluis getest worden door een onafhankelijk testinstituut. In de testinstituten gaan ervaren mensen aan de slag met de kluis om deze open te breken. De verkregen resultaten worden omgezet in een weerstandswaarde. Hierin worden rekening gehouden met factoren als tijd en gereedschap. Aan de hand daarvan wordt een kluis ingeschaald in een bepaalde weerstandsklasse.

CEN 0 € 7.000,-
CEN I € 9.000,-
CEN II € 23.000,-
CEN III € 36.000,-
CEN IV € 55.000,-
CEN V € 82.000,-
CEN VI € 91.000,-

 


Inbraakcertificaat conform EN 14 450, ESSA, ECB-S (Securitylevel 1 en 2)

De Europese normen gaan uit van de resultaten van echte testen, vastgelegd in EN 14 450 en EN 1143-1. EN 14 450 is de normering voor licht inbraakwerende kasten en is geschikt voor eenvoudige risico’s. De certificaten S1 (€ 2.500,-) en S2 (€ 5.000,-) staan op een plaatje aan de binnenzijde van de deur. Deze worden ook Securitylevel 1 en 2 genoemd.

Bent u al in het bezit van een kluis? Dan is regelmatig onderhoud geen luxe om het sluit- en openingsmechanisme in de kluis soepel te houden. Securiteit kan de kluis voor u onderhouden.

Onze buitendienstmedewerkers zijn gespecialiseerd in het monteren van kluizen. Ook beschikken wij over het juiste verankeringsmateriaal, of het nu een stenen of betonnen vloer/muur betreft.

Graag adviseren wij u ter plaatse over de beste locatie voor de kluis, waarbij wij het bedieningsgemak vanzelfsprekend niet uit het oog verliezen.

Informeer naar de mogelijkheden via 088-8080200 of info@securiteit.nl