Securiteit

Securiteit staat voor ‘veilig’ en is de naam van de grootste bouwkundige beveiligingsgroep van Midden-Nederland. De beveiligingsgroep is ontstaan uit een samengaan van Kalkhoven Beveiliging, Sleutelspecialist Zeist en Veiligspecialist. Securiteit is de specialist in veiligheid.

Hieronder is de geschiedenis te lezen van zowel Kalkhoven Beveiliging (Zeist), als Veiligspecialist (Amersfoort). Twee familiebedrijven, samengevoegd tot één grote beveiligingsgroep.


Geschiedenis Kalkhoven beveiliging

Kalkhoven Beveiliging B.V. is begonnen onder de naam ‘Sleutelbox’. Deze toepasselijke naam is bedacht door Th. H. Kalkhoven Sr., oprichter van ons bedrijf in 1959. Letterlijk werken vanuit een garagebox die hoorde bij de woning. Vestigingsplaats was toen de Jac. Veltmanstraat 26 in Amsterdam.

TWEEDE GENERATIE

De tweede generatie Kalkhoven, de twee zoons van Th. H. Kalkhoven namen al snel de zaak in Amsterdam over. Na een aantal jaren van groei en uitbreiding te hebben doorgemaakt wordt een filiaal in Gouda geopend. Th. H. Kalkhoven Sr. is dan al enige tijd gestopt met werken en geniet volop van de ontwikkelingen van het familiebedrijf. Een aantal jaren later wordt er ook een zaak in Zeist geopend.

In de tussenliggende tijd groeit het bedrijf en zijn er meerdere medewerkers in dienst. Doordat Kalkhoven inspeelde op de toenemende vraag van montage aan huis werd er een eigen montagedienst opgezet. Niet alleen de verkoop van o.a. hang- en sluitwerk en het dupliceren van sleutels, maar ook de volledige woningbeveiliging krijgt een belangrijke rol binnen het bedrijf.

KALKHOVEN SLEUTELS WORDT KALKHOVEN BEVEILIGING

Th. H. Kalkhoven Jr. ( * 1943 – † 2011) de oudste zoon maakt al snel de keus zich alleen op het bedrijf in Zeist te willen richten. Zo ontstond een splitsing van het bedrijf in Gouda en Zeist. Kalkhoven Sleutels zou doorgaan onder de aansprekende naam Kalkhoven Beveiliging.

De derde generatie stond in 2000 te popelen het stokje over te nemen. Nu de jongste zoon van Th. H. Kalkhoven jr., Michiel Kalkhoven in het bedrijf kwam, werkte er wederom twee generaties binnen de organisatie. Een nieuwe tijd brak aan en er veranderde diverse zichtbare en onzichtbare zaken. Zo werd er geïnvesteerd in nieuwe computergestuurde sleutelmachines en werd er een nieuwe werkplaats opgezet voor het assembleren van sluitsystemen en inleren van onder meer kaartlezers en codebeslag t.b.v. toegangscontroletechniek. De langstlopende medewerker binnen het bedrijf is Bert Groenveld (werkzaam sinds 1980). Hij heeft veel zien gebeuren en veranderen binnen de structuur van Kalkhoven Beveiliging.

DERDE GENERATIE

Na een periode van 7 jaar was het tijd voor Michiel Kalkhoven om volledig te gaan automatiseren. Tevens voor Th. H. Kalkhoven Jr. het moment om afscheid te nemen van zijn bedrijf waar hij nog een paar dagen per week achter de schermen een adviserende rol zou hebben.

Michiel Kalkhoven zag diverse kansen voorbij komen en kwam tot verschillende bedrijfsovernames. Onder meer Sleutelspecialist Zeist en Fa. Heemsbergen werden onderdeel van de Kalkhoven Groep, of zelf opererende bedrijven.


Geschiedenis Veiligspecialist

De Sleutelspecialist werd in 1967 opgericht door Th. Groenewoud †. Het bedrijf begon op de zolderkamer van een flat in Amersfoort, waar Th. Groenewoud zijn sleutels maakte. Voor dit vakmanschap was de bedrijfsnaam dan ook snel gevonden: De Sleutelspecialist.

Al gauw groeide het bedrijf. Een jaar later, in 1968, huurden Th. Groenewoud en zijn vrouw een winkelpand aan de Hogeweg in Amersfoort en gingen van daaruit verder. Zij stond in de winkel, hij maakte de sleutels en plaatste de sloten bij klanten. De Sleutelspecialist werd een echt familiebedrijf. Zoons Th. C. Groenewoud en Jan Groenewoud hielpen vaak in de winkel en kwamen er in dienst om later het bedrijf over te nemen. Th. Groenewoud bleef nauw betrokken als medevennoot in de zaak, tot hij in 1998 overleed.

Na dertig jaar aan de Hogeweg was dit het moment dat De Sleutelspecialist verhuisde naar de Isselt met Th. C. Groenewoud en Jan Groenewoud aan het roer. Door de jaren heen waren de sleutels en sloten van het zolderkamertje uitgegroeid naar een breder assortiment van onder andere elektronica, brandkasten en het herstellen van inbraakschades. In 2007 ging het bedrijf samen met Centrum Security Service, waardoor De Sleutelspecialist ook elektronisch specialist werd.

De naam De Sleutelspecialist dekte daardoor niet meer de lading van het bedrijf. Mensen dachten dat er alleen maar sleutels gemaakt werden, terwijl er veel meer werd gedaan op het gebied van beveiliging. De naam werd daarom veranderd naar Veiligspecialist, met als motto: ‘Je veilig voelen mét gevoel van vrijheid.’

Ook met de nieuwste beveiligingstechnieken bleef het familiare karakter. In 2015 werd Veiligspecialist overgenomen door Kalkhoven Beveiliging. Een mooie stap waardoor het ene familiebedrijf, Veiligspecialist, samen is gegaan met het andere familiebedrijf en daardoor een familiebedrijf zal blijven.